Volledig scherm
Aanrijding A50 bij afrit Hoenderloo. © Luciano de Graaf

Lange file door ongeval met twee auto's en vrachtwagen op A50, weg is weer vrij

UpdateARNHEM - Door een ongeval met twee auto's en een vrachtwagen op de A50 richting Apeldoorn staat er sinds zaterdagochtend 09.15 uur een file tussen knooppunt Grijsoord en de afrit Hoenderloo. Op de weg richting het noorden zijn lange tijd twee rijstroken dichtgeweest. Rond 11.00 uur was de weg weer vrij.

De dieseltank van de vrachtwagen is door het ongeval lekgeslagen. Er loopt daardoor diesel in de berm. Een gespecialiseerd bedrijf komt het wegdek reinigen. 

Rond 09.00 uur leverde dat al een file op van ongeveer 4 kilometer, meldde de ANWB. Volgens de dienst stonden er toen nog meerdere auto's verspreid over de rijbaan. De extra reistijd voor automobilisten was toen opgelopen tot bijna anderhalf uur en nam de uren daarna nog toe. 

Rond 11.00 uur, toen de weg weer vrij werd gegeven, stond er 11 kilometer file en werd de extra reistijd geschat op ruim twee uur. Aan automobilisten wordt geadviseerd om te rijden via de A12, A30 en A1.

Over de toedracht van het ongeval is niets bekend. Niemand raakte gewond.

De voertuigen worden afgesleept.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem