Leden motorbende lieten in Arnhem bedrijfsbusjes op bestelling stelen
UpdateNOORDWOLDE/ARNHEM - De Politie Zuid-Oost Fryslân heeft dinsdag drie mannen aangehouden in verband met de grootschalige diefstal van bedrijfsbusjes. Het trio, bij de politie bekend als lid van de verboden motorbende No Surrender, gaf opdracht voor diefstallen in en rond Arnhem en Amsterdam.
Delen per e-mail
Het betreft inwoners van Noordwolde en Vledder van 26, 39 en 63 jaar oud. Ze worden verdacht van heling, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. De politie kan de diefstal van zeker vijftig busjes herleiden naar de verdachten.
De eerste aangiften van die gestolen busjes dateren uit begin 2018. Het gaat om een totaalbedrag van 430.000 euro aan schade. Dat geld wil de politie op het trio verhalen. De voertuigen werden op bestelling gestolen en binnen een paar dagen gestript. De onderdelen werden vervolgens verhandeld.
Anonieme tip
De politie kwam de diefstallen op het spoor door een anonieme tip over gestolen voertuigen in een bedrijfspand in Noordwolde. Daar werd tijdens de inval huiszoeking verricht, net als op vier andere plaatsen in Noordwolde, Vledder en Steenwijk.
De politie nam bij de operatie de handelsvoorraad van een autobedrijf in beslag (meer dan dertig voertuigen, waaronder busjes, personenauto’s en een scooter), vond onder meer vijf vuurwapens en vijf nepvuurwapens, hard- en softdrugs en een bedrag van zo’n 35.000 euro aan contant geld.
Mercedes Sprinter
De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit constateerde in 2018 een opmerkelijke toename van het aantal gestolen busjes in en rond Arnhem, met name van het merk Mercedes Sprinter. Of die diefstalgolf in verband staat met de arrestaties in Friesland, is onduidelijk.
De politie en het openbaar ministerie doen met het oog op het lopende onderzoek geen nadere mededelingen over de zaak, laat een woordvoerder weten.
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Nu even niet Xaviera Plas van wereldmerk Oei ik Groei!: ‘Geocachen maakt ook het kind in mij wakker’
Wat doen bekende Gelderlanders in het weekend? Elke week bespreekt iemand hier zijn of haar programma. -
PREMIUM
Eikels op het menu in Openluchtmuseum: ‘Nee, het dopje niet opeten’
ARNHEM - Kaas gemaakt van eikels, schaafsel van eikels voor op de yoghurtmousse en koffie gemaakt van gemalen eikels. Proeft u maar! Het winterseizoen in het Openluchtmuseum werd vandaag met een ludieke proeverij geopend. Ook morgen, zondag, kan er worden geproefd. -
Inbraak bij sekswinkel Erotika
ARNHEM - Inbrekers hadden het vrijdag- op zaterdagnacht voorzien op sekswinkel Erotika, aan de Steenstraat in Arnhem. -
PREMIUM
Lara (18) studeert voor volkszanger: ‘Ik wil over vijf jaar ook op het Mega Piraten festijn staan’
Stadion GelreDome is vanavond tijdens het Mega Piraten Festijn weer het epicentrum van het Nederlandse levenslied. Lara Holland hoopt er over vijf jaar ook te staan. -
PREMIUM
Rel tennispark Dieren escaleert: tennisvereniging staat op straat
DIEREN - De ruzie tussen recreatiebedrijf Polysport en Tennisvereniging Dieren lijkt naar een climax te gaan. Eigenaar Patrick Peters van het bedrijf zegt de clubleden vanaf 1 januari niet meer toe te laten tot zijn tennispark. Het clubbestuur wil dit niet accepteren.
-
Verbouwde loods in Spijkerkwartier moet kamervrij worden gemaakt
ARNHEM - Eigenaar Michel Hoetink moet de kamerbewoning in zijn tot woonruimte omgebouwde loods in het Spijkerkwartier in Arnhem ontruimen. -
Te weinig animo: opleiding levenslied in Arnhem staat op een laag pitje
ARNHEM - Studenten die zich willen bekwamen in het levenslied, kunnen daarvoor nog steeds terecht bij Rijn IJssel in Arnhem. Maar de ‘School voor het Nederlandse Lied’, die hetzelfde onderwijsinstituut in 2017 met veel trompetgeschal begon, bestaat niet meer als zodanig. -
PREMIUM
interview Pieter is daklozenpastor: ‘Supergelovig hoef ik niet te zijn’
Pieter van der Toorn is een half jaar pastor van de Stichting Kruispunt, de ‘huiskamer’ voor dak- en thuislozen in Arnhem. Bezoekers kunnen bij hem terecht als ze vragen hebben over het geloof of om hun verhaal te doen.
In samenwerking met indebuurt Arnhem