Lian (59) woont tegenover kasteel Rosendael: ‘Hier voelt iedere dag als vakantie’

de overburenROZENDAAL - Direct uitzicht op de overburen? Dat levert gewild of ongewild een inkijkje op in hun wereld. Elke week spreken we iemand met bijzondere buren. Deze week: Lian Palm (59). Zij woont samen met haar man René al 33 jaar tegenover kasteel Rosendael.

,,‘Weekend of niet, weer of geen weer: kasteel en park Rosendael trekken al-tijd toeristen. Ze parkeren in Rozendaal en wandelen langs ons huis het terrein op. Vaak wordt er bewonderend geknikt richting ons pand. ‘Je zult hier maar wonen’, hoor ik mensen zeggen. Ik moet me dan altijd inhouden om niet terug te schreeuwen: ‘Ik woon hier echt’.”

,,Hoewel ik al 33 jaar buurvrouw ben van het kasteel, ben ik nog net zo enthousiast als op de eerste dag. Waarom? Kijk naar buiten. Je ziet de slotvijver, de prachtige natuur in het park en het idyllische kasteel. Als ik de gordijnen open, begint iedere dag met dat wow-gevoel. Deze omgeving went nooit. Ik ben verpleegkundige en mijn man René zit bij de brandweer.”

Volledig scherm
© Rolf Hensel
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem