Lichte stijging aantal opnames in regio Arnhem, 42 coronapatiënten uit Overbetuwe in ziekenhuis

ARNHEM/ELST/RENKUM - Het aantal ziekenhuisopnamen van mensen met een coronabesmetting in de regio Arnhem en in de Betuwe blijft stijgen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. 

Toch zagen niet alle gemeenten het aantal opnames stijgen. Alleen in Arnhem, Overbetuwe, Rheden en Westervoort belandden iets meer inwoners met een coronabesmetting in het ziekenhuis. In Arnhem ging dat van 30 naar 33 opnames. De stad ziet een vrij contante stijging sinds afgelopen zondag, toen er 24 inwoners met een besmetting waren opgenomen.

Overbetuwe heeft relatief veel besmettingen en komt in de telling van vandaag uit op 42. Dat waren er gisteren 3 minder.  Afgelopen zondag werden 31 opnames geteld. In Rheden steeg het aantal opnieuw met 2, tot nu 26. Westervoort ging van 3 naar 4 opnames.

Toch blijft het aantal mensen dat in het ziekenhuis terechtkomt sinds gisteren ook in veel gemeenten gelijk. In Lingewaard zijn dat er 18, in Renkum 11 en in Neder-Betuwe 26. Rozendaal telt sinds lange tijd 1 opname van een patiënt met een coronabesmetting.

Volledig scherm
© Jordi Deckert/Eastview media

In samenwerking met indebuurt Arnhem