Volledig scherm
Boven v.l.n.r: Frits Miedema, Louis ter Huurne, Aty Valkhof-Schuurman, burgemeester Agnes Schaap, Ineke Jansen-Peters en Jan de Hond. Onder v.l.n.r: Gerrie Knol-Rietman, Gert Vonk, Gerrie Vonk-Ploeger en Peter Ruigendijk. © Gert Budding

Lintjesregen daalt neer in Renkum

RENKUM - Ook in Renkum heeft zijne majesteit dit jaar een onderscheidingenregen laten neerdalen. Alle acht werden lid van de orde van Oranje-Nassau. Het gaat om de volgende personen.

Jan de Hond, Oosterbeek
Is sinds 1952 vrijwilliger bij de Mixed Hockey Club Oosterbeek. Hij deed het wedstrijdsecretariaat, draaide bardiensten, was scheidsrechter, redactielid van het clubblad, trainer/coach en bestuurslid, lid van de zaalhockeycommissie en de technische commissie. Hij is 80 en staat nog steeds twee keer per week op het veld als keeper.

Quote

Hij is 80 en staat nog steeds twee keer per week op het veld als keeper.

Louis ter Huurne, Oosterbeek
Was tussen 1998 en 2014 driemaal raadslid in de gemeente Renkum voor de PvdA. Was bovendien als bestuurslid verbonden aan de Stichting Rijnoeverhoven, de Stichting Zomerconcerten, Museum Veluwezoom, Buurtcomité Nieuwland, de stichting Stuwwalloop, het Dorpsplatform Oosterbeek, de Stichting Kunst in de gemeente Renkum, de Stichting Wederopbouwarchitectuur Renkum en omgeving en biljartvereniging De Molenberg. Ook was hij redactielid van buurtblad De Nieuwlander en lid van de Onderhoudswerkgroep Bato’s Wijk.

Ineke Jansen-Peters, Heveadorp
Is sinds 1984 vrijwilliger en bestuurslid in diverse functies bij de rooms-katholieke parochie Onze Lieve Vrouwe van Lourdes in Doorwerth–Heveadorp–Wolfheze. Zij bedient al jaren de uitvaarttelefoon en is drie jaar mantelzorger geweest voor een zieke vriendin.

Gerrie Knol-Rietman, Doorwerth
Is sinds 1977 vrijwilliger bij de Poort van Doorwerth. Zij organiseerde allerlei activiteiten en was het aanspreekpunt voor de gemeente, huurders, verenigingen en organisaties.

Frits Miedema, Oosterbeek
Is sinds 1981 lid van de EHBO en sinds 1985 is hij actief bij de Airborne-wandeltocht. Was in diverse functies, onder meer als lid van de Raad van Elf, actief bij carnavalsvereniging De Dwarsliggers. Geeft zeilles bij watersportvereniging Peter Hensen. Is chauffeur en telefonist bij de Dierenambulance Nederrijn en verzorgt daar sinds 2016 reanimatiecursussen.

Quote

Is sinds 1981 lid van de EHBO en sinds 1985 is hij actief bij de Airborne-wandel­tocht.

Peter Ruigendijk, Oosterbeek
Was van 1998 tot 2017 ouderling bij de Christelijk Gereformeerde Kerk Bennekom/Oosterbeek. Hij is coördinator van de bijbelkring, organiseert lezingen en is voorzitter van de diaconale commissie 70+. Was van 1997 tot 2017 vrijwilliger bij de Airborne Wandeltocht.

Aty Valkhof-Schuurman, Renkum
Werd in 1993 vrijwilliger bij verzorgingshuis Heidestein, en is sinds 2012 bestuurslid van de Stichting Vrienden van Heidestein. Begon een winkeltje met tweedehands kleding waarvan de opbrengst is voor activiteiten in Heidestein te organiseren. Werd in 1998 vrijwilliger bij het Rode Kruis en 2000 bij De Zonnebloem. Ook was zij drie jaar vrijwilliger bij de Voedselbank Neder-Veluwe.

Gert Vonk en Gerie Vonk-Ploeger, Wolfheze
Waren van 1960 tot 2001 koster van de Gereformeerde Kerk in Randwijk en sinds 2001 van de Open Hofkerk in Wolfheze. Hij was hij lid van het bejaardencomité en van het Oranjecomité, penningmeester van schietvereniging De Treffers, organisator van schuttersfeesten, maaltijdbezorger bij Solides en samen met zijn echtgenote vrijwilliger bij Het Schild en pleegouder voor twee kinderen. Zij was ook diaken, pastoraal medewerker, ouderling, catecheet, bestuurslid van zangkoor De Lofstem in Heteren. 

Volledig scherm
Ze zongen in volle borst mee. © Gert Budding
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem