Lynn wil mensen verbinden met dans

Mensen in ArnhemLynn Kosakoy (25) staat op het punt om een korte dansworkshop te geven in Rozet. Ze gelooft erin dat dans mensen kan verbinden. 

,,Dans is eigenlijk veel meer dan mensen vaak denken. Als je denkt aan dans, denk je aan choreografie en danspasjes, maar dans zit ook in bewegen zelf. En vooral je verwonderen over een beweging en hoe je dingen uitbeeldt.”

,,In deze workshop wil ik docenten graag laten zien hoe je bewegen gewoon in de klas kunt gebruiken, bijvoorbeeld door ze opdrachten mee te geven voor hun leerlingen als: hoe beeldt je een dier uit? Hiermee spreek je de verbeelding van kinderen aan.”

,,Dat vind ik zelf het leukst: iemand meenemen in wat ik zie als dans en ze zich laten verwonderen over bewegingen. En dat die bewegingen weer kunnen leiden tot een verbintenis.”

Volledig scherm
Lynn Kosakoy. © Rens Plaschek
  1. Rozendaal loopt warm voor energiecoöperatie De Zonneroos

    Rozendaal loopt warm voor energie­coöpe­ra­tie De Zonneroos

    ROZENDAAL - Veel Rozendalers tonen animo voor de nieuwe lokale energiecoöperatie De Zonneroos. Dertig dorpsbewoners hebben hun dak al ter beschikking gesteld voor de plaatsing van zonnepanelen. Daarmee moet stroom worden opgewekt voor de leden van de coöperatie, ook voor huishoudens die zelf geen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen. De notariële oprichting van De Zonneroos vindt later deze maand of volgende maand plaats tijdens een informatiebijeenkomst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem