Volledig scherm
PREMIUM
De tien jaar geleden in Huissen gestolen kluis die magneetvissers Marcel van Wijk en Paul Ribbes vonden in een sloot in Arnhem-Zuid. © Marcel van Wijk

Magneetvissers stuiten in Arnhem op 10 jaar geleden in Huissen gestolen kluis

ARNHEM / HUISSEN - Magneetvissers Marcel van Wijk uit Millingen aan den Rijn en Paul Ribbes uit Westervoort stuitten zaterdagmiddag op een bijzondere vangst. Ze haalden in Arnhem-Zuid een kluis boven water. Met inhoud.

Quote

Ik dacht: die melktand­jes móeten terug naar de eigenaar

Marcel van Wijk, Magneetvisser

De twee hengelden naar metaal in een sloot tussen de Pleijweg en de Groningensingel, in de Arnhemse wijk Vredenburg. Nadat ze al een paar fietswrakken en een ouderwetse Singer-naaimachine op het droge hadden gehaald, stuitten ze op de brandkast.

Met de inzet van beider magneten (die een trekkracht hebben van honderden kilo’s) wisten de magneetvissers de kluis aan de kant te krijgen, vertelt Van Wijk. ,,Hij was nog dicht, maar was volgelopen met water. Dat hebben we er eerst maar uit laten lopen.”

Toen ze met een slijptol de kluis hadden open gemaakt, stuitten ze op de inhoud. ,,Heel veel papieren waarop je niets meer kon lezen, maar ook vijf zakjes met melktanden.” Daar kreeg Van Wijk wel even kippenvel van. ,,Ik dacht: die móeten terug naar de eigenaar.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem