Volledig scherm
PREMIUM
Het monumentje voor de flat aan het Gelderseplein. © DG

Man (49) beschuldigd van oplichting na flatdrama Arnhem: ‘Ik moet toch zelf weten wat ik doe?’

VideoDe politie onderzoekt een mogelijk frauduleuze inzamelingsactie voor de slachtoffers van de Arnhemse flatbrand die op nieuwjaarsdag het leven kostte aan een vader en zoon (4). De recherche zoekt uit of een 49-jarige man uit Boxmeer een officiële inzamelactie voor eigen gewin heeft misbruikt. 

De man uit Boxmeer plaatste vorige week op Facebook en Twitter meerdere malen een oproep om geld in te zamelen voor de slachtoffers. Hij gebruikte daar echter zijn eigen rekeningnummer voor in plaats van dat van een officiële doneeractie die momenteel loopt.

Er loopt een erkende inzamelingsactie via doneeractie.nl van naasten van de getroffen familie. Die geldactie heeft inmiddels bijna 700 donaties opgeleverd, goed voor bijna 14.000 euro. 

Het geld is bedoeld voor de de moeder en de dochter die de brand in de lift van het appartementencomplex aan het Gelderseplein overleefden.  Vader Raymond (39) en zoon Jelle (4) kwamen om bij de brand. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem