‘Man met bijl’ in Arnhem klom onder invloed het dak op na relationeel conflict

VideoARNHEM - De man die donderdagavond urenlang de Arnhemse wijk Vredenburg in de greep hield nadat hij gewapend met een bijl op het dak van een woning aan het Oudeschanspad was geklommen, verkeerde onder invloed. Dat is gebleken uit onderzoek door de politie.

De aanleiding voor de actie was waarschijnlijk een conflict in de relatiesfeer, zegt een woordvoerder. Er is aangifte tegen hem gedaan wegens mishandeling en bedreiging. In verband met de privacy is de politie terughoudend met informatie. Zo is niet duidelijk of de man bewoner is van het bewuste huis, of wie precies aangifte heeft gedaan. 

De massaal uitgerukte politie slaagde er donderdagavond na circa 2,5 uur in om de man ervan te overtuigen van het dak te komen. Voor hij uiteindelijk weer naar binnen klauterde via een dakkapel liet hij eerst zijn bijl over de dakpannen naar beneden glijden. De man is daarna meteen gearresteerd en naar het politiebureau gebracht.

Buurt was ruim afgezet

De politie houdt hem nog vast en onderzoekt het waarom van zijn actie. Uit dat onderzoek moet ook duidelijk worden of de man zal worden vervolgd of dat hij hulp krijgt aangeboden.

Gedurende de tijd dat de man op het dak stond, was de buurt rond het Oudeschanspad ruim afgezet. Zo was een revalidatiecentrum voor ouderen van Pleyade aan de Slochterenweg urenlang onbereikbaar. Verwanten van bewoners werden herhaaldelijk in paniek gebeld, maar konden niet langs de afzetting om ze gerust te stellen.

Volledig scherm
De man met de bijl op het dak van een woning aan het Oudeschanspad in Arnhem-Zuid. © Persbureau Heitink

In samenwerking met indebuurt Arnhem