Man vast voor vijf aanrandingen in vijf dagen in Arnhem

ARNHEM - Een 45-jarige man uit Wehl is maandagavond aangehouden vanwege vijf aanrandingen en gelddiefstal in het centrum van Arnhem. Dat meldt de politie vrijdag.

De man zou maandagmiddag voor een winkel aan de Velperbuitensingel een bankbiljet uit de handen van een Arnhemmer hebben gegrist.

Het slachtoffer gaf met andere getuigen agenten een omschrijving van de dief. De 45-jarige Wehlenaar werd vervolgens 's avonds opgepakt aan de Driekoningendwarsstraat.

Nog twee weken vast

Tussen 24 en 28 maart waren bij de politie vijf aangiftes van aanranding in de Arnhemse binnenstad binnengekomen. Vanwege die meldingen was de politie al op zoek naar de man uit Wehl. ,,Op basis van onderzoek hadden we de verdachte in beeld’’, zegt een politiewoordvoerder. ,,Daarbij moet je onder meer denken aan camerabeelden en gesprekken. Op het moment dat we de man wilden aanhouden, pleegde hij ook nog een diefstal.’’ 

Hij werd vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de man zeker nog twee weken vast blijft zitten.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © iStock/Thinkstock
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem