Volledig scherm
De Nelson Mandelabrug in Arnhem wordt rond Koningsdag in noordelijke richting afgesloten voor autoverkeer. De bussen kunnen de brug gewoon blijven gebruiken. © Rolf Hensel

Mandelabrug gedeeltelijk afgesloten vanwege Arnhems Oranjefeest

ARNHEM - Weggebruikers in Arnhem moeten er vanavond en zaterdag rekening mee houden dat de Nelson Mandelabrug in noordelijke richting is afgesloten. Verkeer wordt in verband met de feestelijkheden op Koningsnacht en -dag omgeleid via de John Frostbrug en de Pleijroute.

Het is voor het eerst dat het Oranjefeest in de Gelderse hoofdstad reden is om de oeververbinding deels dicht te zetten. Reden is de afsluiting van de Weerdjesstraat in verband met het Oranjefeest. Na de reconstructie van het Roermondsplein vreesde de gemeente Arnhem daar file en chaos als de brug open zou blijven. 

,,Omdat de lus op het plein bij de reconstructie is verdwenen, is er nu veel minder ruimte. Automobilisten staan direct voor de Weerdjesstraat”, legt doorstroommanager Ries Zilstra van de gemeente Arnhem uit. Hij vreest bovendien dat automobilisten gaan keren als ze gedwongen worden in de richting van Oosterbeek te rijden. 

Busverkeer

Daarom gaat de brug vrijdag van 19.00 tot 1.00 uur en zaterdag tussen 12.00 en 1.00 uur deels dicht. In zuidelijke richting blijft de Mandelabrug gewoon open. Ook het busverkeer kan er gewoon overheen. Overigens is gedurende die tijden de gehele binnenstad afgesloten voor verkeer, inclusief het zuidelijke deel van de Centrumring (de Weerdjesstraat). 

Ook een deel van de Zijpendaalseweg gaat dicht voor doorgaand verkeer. Dat in verband met de Koningsmarkt op zaterdagochtend.  De weg is van vrijdag 20.00 uur tot zaterdag 20.00 uur afgesloten tussen de kruising Sonsbeekweg-Zijpendaalseweg en de kruising Zijpendaalseweg-Burgemeester Weertsstraat. 

Klik hier voor het dossier Koningsdag Arnhem.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fit worden met je eigen gewicht

    Fit worden met je eigen gewicht

    SPANKEREN - Om een fit afgetraind lichaam te krijgen hoef je niet perse naar een (dure) sportschool. Het kan ook gewoon buiten door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en spierkracht. En al helemaal als daar een speciaal calisthenicspark, zoals deze sport formeel heet, voor beschikbaar is zoals in Spankeren. Daar ging het park zaterdag open voor publiek en kan er naar hartenlust worden gesport. Initiatiefnemer Rico Mesa behoort tot de wereldtop in deze vorm van sport en wilde een dergelijk park in de eigen woonomgeving. De gemeente Rheden hapte toe en maakte de aanleg in Spankeren mogelijk. Helemaal zelf uitzoeken hoe het moet is ook niet nodig, want er worden wekelijks lessen en try-outs gegeven. (zie facebook Calisthenics Sportpark Dieren). Naast wethouder Marc Budel waren Mesa, wereldkampioen Melanie Driessen en Belgisch kampioen Dieter Vandereyd aanwezig om het goede voorbeeld te geven. Foto Rolf Hensel.

In samenwerking met indebuurt Arnhem