Marcel van Roosmalen tegen jonge NEC-fan: ‘Fiets maar lekker naar beneden over die trap’

videoARNHEM - Een opmerkelijke video met Marcel van Roosmalen in de hoofdrol gaat sinds dit weekend viraal dankzij het videoplatform Dumpert. In het fragment is te zien dat de bekende Arnhemse schrijver en columnist tegen een kind zegt dat hij met zijn fiets van de trap af moet fietsen. 

Het kind is samen met een leeftijdsgenoot en komt Van Roosmalen toevallig tegen. Ze raken in gesprek. ,,Ik ben voor NEC’’, zegt het jonge kind tegen de bekende Arnhemmer.  

‘Jij bent voor NEC?’

Het jongetje zit op dat moment op de fiets boven aan een trapje. Hij had dit maar beter voor zich kunnen houden. Van Roosmalen, die bekendstaat als groot fan van Vitesse, neemt de bekentenis van het kind namelijk niet in dank af. ,,O, jij bent voor NEC? Fiets dan maar lekker naar beneden over die trap’’, zegt hij cynisch. 

Eerder in het fragment is Van Roosmalen nog serieus in gesprek over ‘zijn club'. Hij vertelt over Lloyd Doesburg, voormalig doelman van Vitesse. Hij was een van de 176 slachtoffers van de ramp met het SLM-vliegtuig in 1989. 

Van Roosmalen loopt op de plek waar zich vroeger het stadion van Vitesse bevond, zo wordt duidelijk uit de beelden. Waar de video precies voor is opgenomen, is niet bekend. 

Marcel van Roosmalen bij de kinderen.
Volledig scherm
Marcel van Roosmalen bij de kinderen. © Videostill

‘Niet slim’

Het opmerkelijke fragment is inmiddels al ruim 222.000 keer bekeken op Dumpert. Daarmee staat de video op dit moment in de top vijf meest bekeken video's op de populaire website. De video brengt veel reacties teweeg. De meesten noemen Van Roosmalen ‘een heerlijke droogkloot’ en vinden zijn opmerking ‘hilarisch’. 

Kritiek klinkt er ook. ‘Niet slim. Een kind kan dit letterlijk opvatten en doen wat hij zegt', schrijft iemand bijvoorbeeld. ‘Wat een hufter', zegt een ander. 

Ook op Twitter zijn er veel reacties op het fragment en het ‘onverwachte einde’. De meeste twitteraars zien de humor er van in. ‘Schitterend’ en ‘geniale opmerking', zeggen mensen bijvoorbeeld.  

In samenwerking met indebuurt Arnhem