Estee Strooker maakte Arnhemmers warm om zo nu en dan gasloos te koken. Foto: Rolf Hensel.
Volledig scherm
Estee Strooker maakte Arnhemmers warm om zo nu en dan gasloos te koken. Foto: Rolf Hensel. © Rolf Hensel

Marcouch daagt Arnhemmer uit verminderen van energiegebruik vol te houden

ARNHEM - Negen weken lang daagden bekende Arnhemmers plaatsgenoten uit energie te besparen. Als laatste daagt burgemeester Ahmed Marcouch de inwoners van zijn stad uit dit vol te houden. 

Elke week kozen Arnhemmers voor een ander thema. Uitgangspunt is dat de stad in 2020 20 procent minder energie moet gebruiken. Mensen die deelnemen aan deze challenges moeten proberen hun energiegebruik terug te brengen met 20 procent. 

Wijkinitiatieven

Dat gebeurde onder motto: ArnhemAANdag. Meer dan 100 Arnhemmers uit alle wijken hebben zich ingezet voor een beter milieu. Online heeft de organisatie 100.000 Arnhemmers bereikt. Op de website Arnhemaan.nl wordt het project voortgezet. Daarop staan ook initiatieven per wijk gerangschikt. 

,,Wij moeten ons dit eigen maken", zegt Marcouch. ,,Want alleen op deze manier dragen wij als Arnhemmers ons steentje bij aan de klimaatdoelstellingen van 2020. Want als Arnhem gaan wij het gewoon redden. Wen er maar aan."

Grote impact

Volgens de organisatie van ArnhemAANdag kan het doel worden bereikt met kleine ingrepen die toch een grote impact kunnen hebben. 'Douche een minuutje korter, laat de auto eens staan en kook een keer zonder gas. Makkie toch!'.

Burgemeester Ahmed Marcouch doet mee aan de ArnhemAAN actie. Foto: Rolf Hensel.
Volledig scherm
Burgemeester Ahmed Marcouch doet mee aan de ArnhemAAN actie. Foto: Rolf Hensel. © Rolf Hensel

Bekijk ook de video waarin Ahmed Marcouch Arnhemmers oproept door te gaan met minder energie te gebruiken. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem