Volledig scherm
Opening van de Arnhem Foyer door de burgemeester Marcouch en Kabir. Eregast was veteraan Pendergast. © Gemeeente Arnhem

Marcouch opent met burgemeester van Croydon Arnhem Foyer

ARNHEM / CROYDON - Burgemeester Ahmed Marcouch heeft zaterdag samen met zijn ambtgenoot Humayun Kabir van Croydon de Arnhem Foyer geopend in  cultureel centrum Fairfield Halls. Eregast bij de opening was de Slag om Arnhem-veteraan Frank Pendergast. 

Arnhem en Croydon, een stad met een kleine 400.000 inwoners ten zuidoosten van Londen, hebben sinds 1946 een vriendschapsband. De steden hebben zwaar te lijden gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog, waardoor er een hechte vriendschapsband is ontstaan, zegt Marcouch.

Herdenking

Quote

De opening van de Arnhem Foyer was een mooie gelegen­heid om de stad waar wij al zolang een vriend­schaps­band mee hebben te bezoeken.

Burgemeester Ahmed Marcouch

Jaarlijks woont de burgemeester van de Engelse stad de herdenking bij van de Slag om Arnhem. ,,Ik was nog nooit in Croydon geweest. De opening van de Arnhem Foyer was een mooie gelegenheid om de stad waar wij al zolang een vriendschapsband mee hebben te bezoeken”, zegt Marcouch.

Bij het ontvangst op het Victoriaanse stadhuis van Croydon toonde burgemeester Kabir een foto-album uit 1968 over de opening van het Arnhemse stadhuis. Fairfield Halls is net als het Arnhemse stadhuis plat gebombardeerd tijdens de oorlog. Het huidige gebouw was toe aan renovatie, die werd afgesloten met de opening van de centrale foyer van de schouwburg en concertgebouw.

In samenwerking met indebuurt Arnhem