Volledig scherm
PREMIUM
Lol trappen tijdens het Mega Piraten Festijn in GelreDome. © Rolf Hensel

Mega Piraten Festijn voor dummies: dit moet je weten over hét meezingfeest in GelreDome

luister meeARNHEM - GelreDome is vandaag tot de nok toe gevuld met 32.000 fans van het Nederlandstalige lied. Het Mega Piraten Festijn 2018, met 36 acts op het podium, is daarmee stijf uitverkocht. Wat is dat eigenlijk voor een feest? Een introductieles voor dummies van mede-organisator en piratenhoofdman Leon Lukassen.

Wat voor muziek heb ik te verwachten?
,,Piratenmuziek is in de regel Nederlandstalig. Het zijn liedjes die vooral op illegale radiostations te horen zijn, de piratenzenders. De muziek is ook te beluisteren op Radio NL, TV Oranje en Radio Continu. Dat is meestal Hollands. Maar er zijn ook uitzonderingen. Gerard Joling, George Baker en Jan Keizer & Anny Schilder hebben grote hits gehad in andere talen. De meeste artiesten brengen maar één of twee nummers, dus dat moeten wel de grootste hits zijn. Soms discussiëren we wel met artiesten als ze vragen of ze hun nieuwe single mogen zingen. Dan zeg ik: je wilt toch succes? Dat nieuwe liedje kent niemand. Het wordt zo een show met alleen maar greatest hits, een feest der herkenning. Grote namen als Joling en Smit zingen overigens meerdere liedjes. Dat zijn de mensen met de hoogste ‘posterwaarde’.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem