Volledig scherm
MFC Doelum in Renkum. © Rufus de Vries

MFC Doelum in Renkum winnaar ARC18 Interieur Award

RENKUM - MFC Doelum in Renkum is onderscheiden met de ARC18 Interieur Award. De jury, onder leiding van Folkert van Hagen, was na een bezoek aan het gebouw unaniem onder de indruk van de manier waarop de ontwerpers ‘de menselijke schaal als uitgangspunt hebben genomen’. 

De ARC18 Interieur Award bekroont Nederlandse of Belgische interieurprojecten die zich onderscheiden door een geslaagde synthese van gebruik, techniek en esthetiek. Doel van de prijs is ‘het versterken van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline’. Bij de beoordeling heeft de jury gelet op opgave, aanpak, samenwerking met andere disciplines en eindresultaat.

Afgezien van Doelum waren er 106 inzendingen, waaruit de jury drie nominaties selecteerde: MFC Doelum in Renkum, Restaurant 212 in Amsterdam, en het Institute for Advanced Study, eveneens in Amsterdam. De ontwerpers zijn respectievelijk NOAHH + Studio Nuy van Noort ism Abbie Steinhauser, Concrete en HOH Architecten.  

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem