Dronebeelden van de Geitenkamp in Arnhem, waar tal van sociale huurhuizen werden opgekocht door multimiljonair George Soros.
Volledig scherm
Dronebeelden van de Geitenkamp in Arnhem, waar tal van sociale huurhuizen werden opgekocht door multimiljonair George Soros. © Paul Rapp

Miljoenenwinst miljonair Soros op Arnhemse huurwoningen brengt GroenLinks keihard in aanvaring met oud-SP-wethouder Gerrie Elfrink

ARNHEM - De miljoenenwinst die de Hongaars-Amerikaanse multimiljonair George Soros heeft gemaakt met 216 Arnhemse sociale huurwoningen heeft geleid tot een harde aanvaring tussen GroenLinks en de SP in de stad. GroenLinks verwijt oud-SP-wethouder Gerrie Elfrink dat hij indertijd zijn toestemming heeft gegeven tot de verkoop aan Soros.

2 reacties

  • Adrie van der Horst

    1 maand geleden
    Wij worden binnenkort uit onze huurwoning gezet. Die maakt deel uit van een complex van zeven voormalige gemeentewoningen. De woningcorporatie heeft in 1979 het gehele complex inclusief de grond bijna voor niks (26.000 gulden) van de gemeente cadeau gekregen. Onderhoud (gericht op behoud) heeft de corporatie in die veertig jaar niet verricht en wil nu de bewoners eruit jagen om ze te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Je kunt erop wachten dat die dan daarna verpatst worden aan en belegger.
  • Oomen - put

    1 maand geleden
    Schandalig, waarom krijgen buitenlanders uberhaupt de kans woningen op te kopen om vervolgens de bewoners eruit te jagen door de huren dik te verhogen. Hou de huizen in nederlandse handen!

In samenwerking met indebuurt Arnhem