Dronebeelden van de Geitenkamp in Arnhem, waar tal van sociale huurhuizen werden opgekocht door multimiljonair George Soros.
Volledig scherm
Dronebeelden van de Geitenkamp in Arnhem, waar tal van sociale huurhuizen werden opgekocht door multimiljonair George Soros. © Paul Rapp

Miljoenenwinst miljonair Soros op Arnhemse huurwoningen brengt GroenLinks keihard in aanvaring met oud-SP-wethouder Gerrie Elfrink

ARNHEM - De miljoenenwinst die de Hongaars-Amerikaanse multimiljonair George Soros heeft gemaakt met 216 Arnhemse sociale huurwoningen heeft geleid tot een harde aanvaring tussen GroenLinks en de SP in de stad. GroenLinks verwijt oud-SP-wethouder Gerrie Elfrink dat hij indertijd zijn toestemming heeft gegeven tot de verkoop aan Soros.

2 reacties

 • Adrie van der Horst

  1 maand geleden
  Wij worden binnenkort uit onze huurwoning gezet. Die maakt deel uit van een complex van zeven voormalige gemeentewoningen. De woningcorporatie heeft in 1979 het gehele complex inclusief de grond bijna voor niks (26.000 gulden) van de gemeente cadeau gekregen. Onderhoud (gericht op behoud) heeft de corporatie in die veertig jaar niet verricht en wil nu de bewoners eruit jagen om ze te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Je kunt erop wachten dat die dan daarna verpatst worden aan en belegger.
 • Oomen - put

  1 maand geleden
  Schandalig, waarom krijgen buitenlanders uberhaupt de kans woningen op te kopen om vervolgens de bewoners eruit te jagen door de huren dik te verhogen. Hou de huizen in nederlandse handen!
 1. Arnhem moet schipperen met een zomer vol overlast: ‘Dat mensen niet kunnen slapen, is onacceptabel’
  PREMIUM

  Arnhem moet schipperen met een zomer vol overlast: ‘Dat mensen niet kunnen slapen, is onaccepta­bel’

  Om te voorkomen dat Arnhem een zomer vol overlast te wachten staat, kondigt burgemeester Ahmed Marcouch maatregelen aan. Op diverse plekken in de stad was het in de afgelopen tijd al raak. Uitgelaten jongeren namen bezit van Sonsbeekpark, strandjes en kades rondom de Rijn, vaak tot diep in de nacht. ,,Dat mensen niet meer kunnen slapen rond Sonsbeek vind ik onacceptabel’ zegt Marcouch. Vier brandhaarden op een rij.

In samenwerking met indebuurt Arnhem