Volledig scherm
Jasper en Ronnie (r) werden aangevallen met een betonschaar na een avondje stappen in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Mishandeling met betonschaar in Arnhem: 'We liepen een keer hand in hand'

Ze hebben de zondag doorgebracht op het politiebureau, in het ziekenhuis en bij de tandarts. ,,Ik heb nog geen minuut geslapen", vertelt Jasper Vernes-Sewratan (35) zondagmiddag. ,,Wat een mooie avond had moeten zijn is uitgemond in een ware nachtmerrie."

Zijn man, Ronnie Sewratan-Vernes (31), is er niet best aan toe. ,,Hij heeft veel pijn, zijn tanden zijn bij de wortels afgebroken." 

Hand in hand

Quote

We lopen nóóit hand in hand. Echt niet.

Jasper Vernes-Sewratan

Zelf is Jasper er nog 'goed' vanaf gekomen: ,,Wat kneuzingen, bloeduitstortingen, schaafwonden." Hij heeft geluk gehad, heet dat dan. Ze waren uit geweest, naar een gay-feest in het Arnhemse Luxor-live. 

Na nog wat gegeten te hebben op de Korenmarkt waren ze om vier uur 's nachts naar huis gaan lopen, de Nelson Mandelabrug over. Hand in hand. ,,Doen we normaal nóóit. Echt niet. Wij zijn niet van die provocerende types. En anno 2017 kan het gewoon niet, dat je zomaar hand in hand loopt zonder dat je verwensingen naar je hoofd geslingerd krijgt. Dus normaal raken we heel soms elkaars hand wel eens aan, maar zelfs dát doen we meestal niet."

Maar dit weekeinde, in het holst van de nacht en 'een beetje aangeschoten' hielden ze elkaars hand stevig vast. Niemand te bekennen immers, op dat tijdstip. ,,Maar op de brug stond een groepje jongens met de fiets. Die begonnen meteen te roepen, te schelden. Wij hebben altijd gezegd: als dat ons gebeurt laten we niet op onze kop zitten. Dus wij begonnen terug te schelden."

Ze besloten door te lopen. Tot er ineens een van de jongens van het groepje voor hun neus stond. ,,'Wat kijk je nou', vroeg hij. Ik vroeg of hij weg wilde gaan, zei dat we geen ruzie zochten." Voor ze het wisten stond het hele groepje jongens om hen heen.

,,Eén ging er pal tegen mijn man aan staan. Nou is hij niet bepaald een vechtersbaas, dus ik duwde die jongen weg. Nou, toen ontplofte de boel."

Quote

Ik duwde die jongen weg. Nou, toen ontplofte de boel

Ronnie werd door een paar jongens meegesleurd, terwijl Jasper drie man over zich heen kreeg. ,,Ik heb ze van me afgetrapt, geworsteld, net zo lang tot ik weer op kon staan." Hij hoorde Ronnie roepen 'ze hebben mijn tanden eruit geslagen'. ,,Ik zag hem liggen in een plas bloed. Bewerkt met een betonschaar. Hij weet van het hele voorval niks meer."

Nachtmerrie

Het stel is flink aangeslagen door wat er op de brug is gebeurd. Jasper zegt niet te kunnen begrijpen dat zoiets anno 2017 nog gebeurt. ,,Wij hebben zoiets ook nog nooit eerder meegemaakt. Natuurlijk lees je er wel eens over, maar omdat wij eigenlijk nooit laten zien dat we een stel zijn, is ons nog nooit iets overkomen. Nu we één keer bij hoge uitzondering hand in hand gelopen hebben, gebeurt ineens dít. Een nachtmerrie, echt waar."

Aangehouden

De politie heeft ondertussen twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 14-jarige jongen en een 20-jarige man. Wat hun rol bij de mishandeling is geweest, is nog niet duidelijk.

In samenwerking met indebuurt Arnhem