Volledig scherm
Museum Arnhem in de Walburgiskerk in Arnhem. © Rolf Hensel

Museum Arnhem krijgt 200.000 euro Mondriaan Fonds voor nieuwe kunst

ARNHEM - Museum Arnhem kan in 2020 en 2021 nieuwe kunstwerken kopen dankzij een financiële injectie van het Mondriaan Fonds. Dat kent het Arnhemse museum voor moderne kunst een bedrag van 200.000 euro toe. ‘Wat een geweldig bericht!’, is de reactie in Arnhem.

Het Mondriaan Fonds trekt alles bij elkaar bijna 3 miljoen euro uit om Nederlandse musea te ondersteunen. Het geld wordt verdeeld over twintig instellingen.

Zij mogen de donaties (variërend van 50.000 tot 250.00 euro) gebruiken voor het aankopen van beeldende kunst en/of vormgeving van na de Tweede Wereldoorlog.

Al eerder 120.000 euro

Museum Arnhem is tijdelijk gevestigd in de Walburgiskerk, in afwachting van de vernieuwing en uitbreiding van het onderkomen aan de Utrechtseweg. Dat moet eind 2021 helemaal klaar zijn.

 ‘Het agenderen van de ontwikkelingen in de samenleving van nu krijgt daarin een belangrijke plek, zowel in de presentatie als de aankoop van kunst’, laat het museum weten. Het geld van het Mondriaan Fonds kan daar bij helpen.

In het najaar van 2017 kreeg Museum Arnhem 120.000 euro van het Mondriaan Fonds. Van dat geld werd bijvoorbeeld de video-installatie ‘Unending Lightning’ van Cristina Lucas aangekocht.

In samenwerking met indebuurt Arnhem