De Klipper in Oosterbeek op archiefbeeld.
Volledig scherm
De Klipper in Oosterbeek op archiefbeeld. © Marc Pluim

Na 5 jaar einde aan samenwerking tussen De Klipper en kunststichting Scarabee

OOSTERBEEK - Er komt een eind aan de samenwerking tussen Scarabee, stichting voor kunst en landschap, en de in het multifunctioneel centrum De Klipper gevestigde bibliotheek Oosterbeek. 

Vijf jaar lang organiseerde en begeleidde Scarabee exposities van kunstenaars en hun cursisten in de bibliotheek aan de Generaal Urquhartlaan. De Arnhemse illustrator Anne Luchies heeft de eer om samen met haar cursisten de reeks af te sluiten.

De samenwerking tussen de bibliotheek en Scarabee kwam tot stand na de ingrijpende verbouwing van de bieb tot De Klipper. De bibliotheek wilde graag lokale kunstenaars een mogelijkheid bieden om te exposeren en Scarabee zocht ruimte daarvoor. 

De samenwerking begon met een vijftal exposities over kunstenaars en hun kunstenaarsboeken. Daarna zijn er vijftien exposities geweest in de reeks ‘De kunstenaar en cursisten’. 

Omdat Scarabee een stichting voor ‘kunst en landschap’ is, wil de stichting in de toekomst de focus weer meer op het landschap richten. De nadruk verschuift daarmee naar de programmering in H29, de projectruimte op de Hes in Oosterbeek. 

De ruimte in De Klipper blijft echter zeer geschikt voor tentoonstellingen. Op korte termijn zal het beeld ‘De liggende vrouw’ van Marius van Beek een plaats krijgen in De Klipper. 

Inmiddels wordt nagedacht over in welke vorm het expositiebeleid van de bibliotheek in De Klipper in 2021 vorm gaat krijgen. ,,Zeker is dat we daarvoor ook lokale kunstenaars willen uitnodigen”, zegt Astrid de Kleijn van de bibliotheek. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem