Volledig scherm
Het 'Eldervosje' © Nico Meenink

Na de bever is nu ook de vos inwoner van Arnhem-Zuid

Arnhem. Behalve de bever kan de Arnhemse wijk Elderveld nu ook de vos aan haar inwonerslijstje toevoegen. Wijkbewoner Nico Meenink trof afgelopen week een vos onder zijn carport aan de Alblasserdamstraat. 

,,Vossen zitten in Park Lingezegen, ik vermoed dat dit exemplaar de oversteek heeft gemaakt'', zegt hij. Meenink heeft de vos een naam gegeven: 'het eldervosje'.

Sinds een jaar leven in Elderveld ook bevers. Zij maakten de oversteek vanuit het wilde natuurgebied Meinerswijk in Arnhem-Zuid.

Volledig scherm
Het 'Eldervosje' © Nico Meenink
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wandelpad tussen Arnhem en Park Lingezegen strandt in ruzie tussen gemeente en agrariërs
    PREMIUM

    Wandelpad tussen Arnhem en Park Lingezegen strandt in ruzie tussen gemeente en agrariërs

    ARNHEM - Het doortrekken van een wandelpad tussen winkelcentrum Rijkerswoerd en Park Lingezegen is de inzet geworden van een hoog opgelopen conflict tussen het gemeentebestuur van Arnhem en de grondeigenaren. Arnhem stapt naar de rechter om onteigening van een klein strookje voormalig gemeentelijk ‘snippergroen’ af te dwingen om in ieder geval een brug te kunnen aanleggen met een mogelijke omweg.

In samenwerking met indebuurt Arnhem