Volledig scherm
Ravage na het ongeval op de Westervoortsedijk in Arnhem. © DG

Nader onderzoek naar Arnhemmer die uit de bocht vloog, was hij wel dronken?

ARNHEM – Heeft een dertigjarige Arnhemmer die vorig jaar een ernstig ongeluk veroorzaakte geweigerd mee te werken aan bloedonderzoek of niet?

De rechtbank wil dat het nader wordt onderzocht en kwam gisteren nog niet tot een einduitspraak tegen de man die in een vroege ochtend in september vorig jaar op de Westervoortsedijk uit de bocht vloog.

Hij botste tegen een verkeerslicht, raakte een lantaarnpaal en eindigde in de berm. Een kennis die achterin zat werd uit de auto geslingerd en liep een hersenkneuzing, een gekneusde long en darmletsel op. Een kennis naast hem had een gebroken schouder en rib. De chauffeur mankeerde niets.

Twee keer de maximaal toegestane snelheid

De Arnhemmer zei op de zitting twee weken geleden dat hij in een mistbank terecht was gekomen en daardoor de bocht niet had gezien. Hij erkende harder te hebben gereden dan was toegestaan. Volgens de officier van justitie had hij zelfs twee keer de maximaal toegestane snelheid gereden en was hij bovendien onder invloed van alcohol geweest.

Verschillende agenten hadden alcohol bij hem geroken, bloeddoorlopen ogen gezien en gehoord dat hij sprak met een dubbele tong. De verdachte zou hebben geweigerd mee te werken aan een bloedonderzoek. De officier eiste acht maanden cel en een rijverbod van drieënhalf jaar.

Ontkennen

De man ontkende dat hij onder invloed was geweest en sprak ook tegen dat hij bloedonderzoek had geweigerd. De rechtbank wil dat de agenten die dit stelden nu worden gehoord.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem