Volledig scherm
Harddrugs. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Negen militairen opgepakt vanwege harddrugs

SCHAARSBERGEN - Negen militairen zijn maandagmorgen opgepakt door de Koninklijke Marechaussee. Ze worden verdacht van het in bezit hebben en verstrekken van harddrugs. Één van de militairen is aangehouden op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. 

Bij vijf anderen gebeurde dat op de kazerne in het Drentse Havelte, nog eens drie militairen werden op hun woonadres aangehouden. In welke plaatsen dat is gebeurd, kan een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee niet zeggen zolang het onderzoek loopt. 

De aanhoudingen gebeurden op bevel van de Officier van Justitie van het arrondissementsparket Oost-Nederland. De verdachten zitten vast. De Marechaussee stelt verder onderzoek in. Om wat voor hoeveelheden aan harddrugs het gaat, kan de Marechaussee eveneens niet zeggen. 

  1. ‘Mijn vrienden komen hier niet meer’. Schoonmaak gewenst in getto Geitenkamp
    PREMIUM

    ‘Mijn vrienden komen hier niet meer’. Schoonmaak gewenst in getto Geitenkamp

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem