Volledig scherm
Blauwalg in de nevengeul van de Nederrijn in Arnhem. © DG

Niet zwemmen! Blauwalg in nevengeul onder John Frostbrug in Arnhem

ARNHEM/ VELP - Arnhemmers die de komende hete dagen verkoeling willen zoeken, kunnen dat beter niet doen in de nevengeul in de uiterwaarden onder de John Frostbrug. 

Normaal gesproken is dat een geliefde zwemplek, maar de gemeente Arnhem meldt dat er blauwalg is aangetroffen.

Blauwalg, dat bij hoge temperaturen ontstaat in stilstaand water, is giftig voor mens en dier. Contact met het water wordt ten strengste afgeraden, ‘zelfs al wordt het nog zulk heerlijk weer’, aldus de gemeente in een mededeling. 

Wie toch in aanraking komt met besmet water wordt geadviseerd zo snel mogelijk te douchen. Als iemand water binnen heeft gekregen, wordt een bezoek aan de huisarts aangeraden. Met name kleine kinderen en huisdieren zijn kwetsbaar.

De nevengeul bij Malburgen is niet de eerste plek in Arnhem en omgeving waar deze zomer blauwalg opduikt. Ook in Park Zypendaal werd eerder blauwalg gevonden. Inmiddels is ook water in Park Presikhaaf en bij het Velperbroekcircuit (zowel aan de Arnhemse als aan de Velpse kant) besmet.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem