Volledig scherm
PREMIUM
Drukte bij Kasteel Middachten tijdens een faunadag in maart 2019. © Erik van 't Hullenaar

Niks gevraagd en toch 2 miljoen euro gekregen: Kasteel Middachten blij verrast

DE STEEG - Rentmeester Age Fennema wist niet wat hij hoorde. Landgoed Middachten in De Steeg krijgt 2 miljoen euro, vertelde een ambtenaar van cultuurminister Ingrid van Engelshoven aan de telefoon. ,,We hadden niet eens iets aangevraagd.”

Het nieuwe kabinet heeft geld apart gezet voor de grote, iconische monumenten van het land. Die hebben doorgaans te weinig aan de bestaande subsidieregelingen. De Arnhemse Eusebiuskerk was de eerste die op deze manier miljoenen heeft binnen geharkt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Waylon en Romy Monteiro in Musis; opbrengst naar KWF Kankerbestrijding

    Waylon en Romy Monteiro in Musis; opbrengst naar KWF Kankerbe­strij­ding

    ARNHEM - Na vijf kleinschalige gala’s op diverse plekken in Arnhem heeft Jeroen Muller met zijn Stichting Events2Cancer nu de schouders gezet onder een heus concert. Op zaterdag 26 oktober vindt in de Parkzaal van Musis (capaciteit 1.700 staanplaatsen) voor de eerste keer Music2Cancer plaats, met optredens van onder meer Waylon, Romy Monteiro en Niels Geusebroek. De opbrengst gaat zoals altijd naar KWF Kankerbestrijding.

In samenwerking met indebuurt Arnhem