Onbekende ‘Ikea-kampioen’ trekt als jonkheer aan vele touwtjes

InterviewARNHEM/ VELP - Diederik Laman Trip uit Velp is sinds vorige week drager van de Zilveren Stadspenning van Arnhem. Hij trekt aan vele touwtjes, maar is bij het publiek onbekend. ,,Mooi toch?”

Volledig scherm
Jonkheer Diederik Laman Trip. ,,Over mijn voorzitterschap van de Mode Biënnale heb ik als saaie pakkendrager wel moeten nadenken.” © Rolf Hensel

Velpenaar Diederik Laman Trip kijkt niet op een functie meer of minder. Sinds zijn vroegtijdige pensionering als bestuursvoorzitter van ING Nederland in 2004 heeft de statige jonkheer er een stuk of 25 gehad. Allemaal onbetaald. 

Van de Arnhemse burgemeester Marcouch ontving hij vorige week de Zilveren Stadspenning voor zijn vele Arnhemse bezigheden. Zo is hij bestuurder geweest bij het Nederlands Openluchtmuseum, Burgers’ Zoo en Bio Vakantieoord. ,,Bio is in Arnhem veel te onbekend. Jaarlijks vieren 1500 gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind er vakantie.”

U beweegt zich als oud-bankier en beroepsvoorzitter op een niveau waar gewone stervelingen weinig weet van hebben. Haalt u wel eens een frietje, zet u wel eens een Ikea-meubel in elkaar, doet u aan sport?
Laman Trip: ,,Haha, u vraagt zich af of ik een gewoon mens ben. Dat frietje haal ik inderdaad nooit. Of toch wel, een keer met de kleinkinderen, bij Bert Beursken in Velp. Ik golf en tennis. Of is dat ook nog elitair? Maar in het in elkaar zetten van Ikea-meubelen ben ik samen met mijn dochters kampioen. Ik heb grote achting voor het bedrijf Ikea.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem