Onrustige uitgaansnacht in centrum van Arnhem: negen aanhoudingen

video | updateARNHEM - Negen personen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt in het uitgaanscentrum van Arnhem. Bij twee aanhoudingen op het Willemsplein moest de politie de wapenstok gebruiken. Ook moest de politie met paarden in actie komen om de veiligheid te waarborgen. 

De meeste personen werden op en rond de Korenmarkt opgepakt. Dat gebeurde onder meer vanwege het verstoren van de openbare orde en belediging. 

Volgens een woordvoerder van de politie werden er onder andere mensen opgepakt voor het beledigen van agenten. De politieagenten werden uitgescholden en kregen ziektes naar hun hoofd geslingerd. Ook waren er aanhoudingen voor openbaar dronkenschap en voor mishandeling. De verdachten zijn volgens de politie tussen de 20 en 40 jaar oud.

Betaalautomaat vernield

Volledig scherm
Aanhoudingen tijdens de onrustige uitgaansnacht in Arnhem © Melvin/Persbureau Heitink

Ook werd er in de centrale hal van station Arnhem Centraal een betaalautomaat bij de Burger King vernield. Een oplettende voorbijganger zag dit gebeuren en sprak NS-personeel aan. De verdachte hiervan is uiteindelijk opgepakt en overgebracht naar het cellencomplex. 

Bij één aanhouding vlakbij het GelreDome werd een jonge man tegen de grond gewerkt door agenten. Daar was zaterdagavond het Mega Piraten Festijn. Een agent werd hierbij geduwd. De opgepakte man werkte in eerste instantie niet mee met zijn aanhouding en verzette zich. Wat de exacte aanleiding was van deze aanhouding, is niet bekend.

Ook op de Korenmarkt verzette een man zich bij zijn aanhouding. Hij werd uiteindelijk tegen de grond gewerkt door agenten en afgevoerd. 

Ook was er na afloop van het Mega Piraten Festijn een steekincident op straat. Een man werd daarbij in zijn hand gestoken. Hiervoor is nog geen verdachte opgepakt.

Volledig scherm
De aanhouding met verzet in Arnhem © Roland Heitink
Volledig scherm
Aanhoudingen tijdens de onrustige uitgaansnacht in Arnhem © Melvin/Persbureau Heitink

In samenwerking met indebuurt Arnhem