Volledig scherm
Regenboogvlag. © ANP

Ook in Arnhem protest tegen antihomopamflet: D66 vraagt Marcouch regenboogvlag te hijsen

updateARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem is gevraagd deze week de regenboogvlag weer te hijsen bij het stadhuis. Volgens Marcouch is Arnhem een regenboogstad.

Dat door de gemeenteraadsfractie van D66 gesuggereerde gebaar is op te vatten als een steunbetuiging aan homoseksuelen, nu orthodoxe christenen zich met een antihomopamflet tegen hen hebben gekeerd. 

Honderden orthodoxe christenen en predikanten ondertekenden de Nashville-verklaring, waarin onder meer wordt gesteld dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen. 

Gelijke behandeling

D66 in Arnhem schrijft aan Marcouch dat hieruit blijkt dat gelijke behandeling voor lesbiënnes, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksuele LHBTI’ers anno 2019 nog steeds geen vanzelfsprekendheid is. Om te laten zien dat in Arnhem iedereen zichzelf mag zijn, wordt de burgemeester gevraagd de regenboogvlag te hijsen. 

De politieke partij wil van het Arnhems college van burgemeester en wethouders ook weten of de gemeente relaties onderhoudt met kerken waar predikanten actief zijn die het manifest op wat voor manier dan ook onderschrijven. Bij de gereformeerde gemeente Arnhem preken zeker drie dominees die het manifest hebben ondertekend.

Regenboogstad

Of de vlag in de mast gaat is nog niet bekend, maar Marcouch neemt wel een duidelijk standpunt in. Arnhem is volgens Marcouch ‘nadrukkelijk een regenboogstad waar je in veiligheid en vrijheid mag zijn wie je bent. Ongeacht je geaardheid of achtergrond. Daar staan we voor!’, aldus Marcouch op Twitter.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem