Bijzetting van de Poolse veteraan van de Slag om Arnhem Zbigniew Zygadlowski op Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. in 2013. Een Britse veteraan brengt een eresaluut. Zbigniew Zygadlowski nam in Canada de naam Tony Garson aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Bijzetting van de Poolse veteraan van de Slag om Arnhem Zbigniew Zygadlowski op Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. in 2013. Een Britse veteraan brengt een eresaluut. Zbigniew Zygadlowski nam in Canada de naam Tony Garson aan. © VidiPhoto

Oorlogshelden niet langer onvindbaar op Airborne Begraafplaats: veteranen krijgen plek in digitaal monument

OOSTERBEEK - Honderden veteranen van de Slag om Arnhem zijn na hun overlijden met hun as naamloos bijgezet onder een graszode op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. Op hun nadrukkelijk verzoek, omdat ze dicht bij hun kameraden willen liggen die in september 1944 sneuvelden. Roland de Kwant brengt de graven voor het eerst in kaart in een digitaal monument. ,,Zo kunnen nabestaanden voortaan hun dierbaren terugvinden.”

  1. Zorgverleners werken in Arnhem steeds meer samen nu door corona blijkt hoe belangrijk een gezonde leefstijl is
    PREMIUM

    Zorgverle­ners werken in Arnhem steeds meer samen nu door corona blijkt hoe belangrijk een gezonde leefstijl is

    ARNHEM - Corona heeft laten zien dat het voorkomen van ziekte door een gezonde leefstijl echt noodzaak is. In Arnhem en omgeving stond preventie al op de agenda. ,,Nu corona het belang heel zichtbaar heeft gemaakt, lukt het om zorgverleners van allerlei disciplines met elkaar om tafel te krijgen. We zetten samen fors in op preventie’’, zegt Margo Groeneveld, innovatie- en preventiemanager bij het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate.

In samenwerking met indebuurt Arnhem