Volledig scherm
De stenen loods van de firma J. C. Massee & Zn. uit Goes in het Nederlands Openluchtmuseum. © DG

Openluchtmuseum Arnhem zoekt nazaten van de firma Massee in Goes

ARNHEM/ GOES - Leven er nog nazaten van de familie Massee die in het verleden een firma in landbouwwerktuigen runde in Goes? Die vraag hoopt het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem beantwoord te krijgen.

In het museum staat sinds 1985 een voormalige stenen loods van deze firma. Het gebouw moest begin jaren tachtig in Goes wijken vanwege de herinrichting van het stationsgebied in de Zeeuwse stad. De firma J. C. Massee & Zn. gebruikte de loods als showroom voor de landbouwwerktuigen die ze verkocht. 

Feesten en congressen

In het Openluchtmuseum heeft het gebouw tientallen jaren een opslagfunctie gehad, maar binnenkort gaat hij een prominentere rol vervullen. De ‘Loods Goes’, zoals de naam nu luidt, wordt verbouwd, zodat er straks onder meer feesten en congressen kunnen plaatsvinden.

Het museum zou het leuk vinden om eventuele nazaten van de familie Massee te betrekken bij de opening in januari. ,,Misschien hebben zij wel mooie verhalen over de loods’’, zegt woordvoerder Maaike van Dam (M.vanDam@openluchtmuseum.nl). Na een oproep ontving zij al tientallen mailtjes van mensen die menen de nazaten van de forma Massee te kennen. ,,We moeten er alleen nog even induiken’’, zegt Van Dams collega Carola van der Woude.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem