Volledig scherm
© ANP

Opnieuw blauwalg gevonden in vijver Park Presikhaaf Arnhem

VideoARNHEM - Waterschap Rijn en IJssel heeft blauwalg geconstateerd in een vijver aan de Ruitenberglaan in het Arnhemse Park Presikhaaf. Dat meldt de gemeente Arnhem via sociale media. Blauwalg kan gevaarlijk zijn voor mens en dier. Het waterschap neemt maatregelen.

Het is het tweede jaar op rij dat blauwalg wordt gevonden in het Arnhemse park. Ook vorig jaar juni was het raak. Het waterschap adviseert contact met het water te vermijden. Blauwalg kan leiden tot hoofdpijn, ernstige zwelling van de oogleden, irritatie van slijmvliezen, huidirritatie, misselijkheid, diarree en koorts.

Kinderen zijn er gevoeliger voor dan volwassenen omdat zij bij het zwemmen vaker water binnen krijgen. Wie toch in contact is gekomen met besmet water wordt aangeraden zich te douchen en bij klachten de huisarts of de dierenarts in te lichten.

Bekijk hieronder een voorlichtingsfilmpje over blauwalg.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Celstraffen geëist tegen fraudeurs Sprinkhanenbende: ‘miljoenen nooit gebruikt waarvoor ze bedoeld waren’

    Celstraf­fen geëist tegen fraudeurs Sprinkha­nen­ben­de: ‘miljoenen nooit gebruikt waarvoor ze bedoeld waren’

    AMSTERDAM/ OOSTERBEEK- Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag forse celstraffen geëist tegen zeven mannen die vanuit een villa in Oosterbeek grootschalige fraude met beleggingsproducten zouden hebben gepleegd. Hoofdverdachten Stefan S. en Ronald de G., beiden aanwezig in de Amsterdamse rechtbank, hoorden vier jaar tegen zich eisen voor hun rol bij Noordenwind en Hollandsche Wind.

In samenwerking met indebuurt Arnhem