Volledig scherm
Presentatrice Anniko van Santen besteedt dinsdagavond aandacht aan het dodelijke ongeluk in Arnhem. © ANP

Opsporing Verzocht zoekt mee naar doorrijder in ‘SUV of stationwagen’ na fatale aanrijding

ARNHEM - De bestuurder die op dinsdag 5 november doorreed na een fatale botsing met een fietser in de Mahlerstraat in Arnhem wordt nog altijd gezocht. Dinsdag 19 november wordt de zaak behandeld in het AVROTROS-programma ‘Opsporing Verzocht’. De politie hoopt zo meer te weten te komen over het ongeluk.

Bij het ongeluk raakte een 78-jarige man gewond. Hij werd geraakt door een auto toen die hard achteruit reed. Na de botsing is de auto even gestopt, om daarna met gierende banden de Mahlerstraat in te rijden. Het slachtoffer, dat toen al ernstig gewond op straat lag, overleed een week later aan zijn verwondingen.

De auto waar men naar op zoek is vermoedelijk een grote, oudere champagne- of koperkleurige stationwagen of SUV. Volgens een getuige had de auto een witte kentekenplaat met de lettercombinatie SN. De bestuurder droeg waarschijnlijk een lichtgekleurde jas of trui en had vermoedelijk kort, donker haar.

Het is niet de eerste keer dat er op televisie aandacht is voor deze zaak. Op 13 november werd het ongeval al behandeld in ‘Bureau GLD’, het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland.  

De uitzending van ‘Opsporing Verzocht’ is dinsdagavond op NPO 1, om 20:30 uur.

In samenwerking met indebuurt Arnhem