Overvaller slaat eigenaar cafetaria Arnhem en vlucht, brandweermannen houden vergeefs klopjacht

Update/VideoARNHEM - Een nog onbekende man heeft maandagavond rond 22.15 uur cafetaria ’t Hoekje aan de Rietgrachtstraat in Arnhem overvallen. Volgens Burgernet is een man met een donkere huidskleur en een lengte van 1,70 meter er te voet vandoor gegaan. Hij droeg een zwarte trui.

Of de man wat heeft buit gemaakt, is nog onduidelijk. Wel is kort na de overval een ambulance ter plaatse geweest. 

Getuigen vertellen dat de eigenaar na de overval op zijn neus is geslagen en hevig bloedde. De overvaller rende de zaak uit en probeerde op de fiets te vluchten, maar de eigenaar van de cafetaria kon dat voorkomen. Daarbij moest hij de klap incasseren. Na een korte achtervolging kon de overvaller ontkomen. De fiets ligt nog op straat. 

Brandweerlieden van de nabijgelegen kazerne hielden tevergeefs nog een korte klopjacht naar de dader, die richting het centrum wegrende.

De overvaller zou een nepvuurwapen bij zich hebben gehad. Tijdens de overval waren er klanten aanwezig in de zaak.

Afgelopen najaar werden meerdere cafetaria in Arnhem overvallen. Het gaat om Het Beumertje op de Geitenkamp, Plaza De Kolibrie aan de Honigkamp en Onder De Linde in Klarendal. De Kolibrie werd ook in mei vorig jaar overvallen.

Volledig scherm
De fiets van de overvaller. © DG
Volledig scherm
Cafetaria 't Hoekje in Arnhem is overvallen. © Persbureau Heitink
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 stelt vragen rond ‘goed en fout’ in de oorlog
    PREMIUM
    VIDEO

    Arnhems Oorlogsmu­se­um 40-45 stelt vragen rond ‘goed en fout’ in de oorlog

    ARNHEM Het Arnhems Oorlogmuseum 40-45 waagt zich aan een expositie vol vraagtekens over goed en fout in oorlogstijd. ,,We hebben veel te vaak te snel ons oordeel klaar", benadrukt Eef Peeters, die al 25 jaar het markante museum aan de Kemperbergerweg leidt. ,,Om het beeld te nuanceren heb ik een tentoonstelling ingericht rond acht mensen die als 'fout’werden bestempeld. Om te laten zien dat het genuanceerder lag. Met veel grijs in plaats van zwart en wit. Het zijn niet allemaal oorlogsmisdadigers.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem