Volledig scherm
Trio Enge Buren op een van de vier edities van Park Open 2018. © Gerard Burgers

Park Open wil dolgraag in 2019 door, maar de portemonnee is leeg

ARNHEM - Het Arnhemse zomerfestival Park Open viert zondag 16 september (onder anderen met optredens van Lain Barbier en John Frost) de laatste editie van 2018. De organiserende stichting maakte eerder dit jaar bekend na 28 jaar te zullen stoppen, maar ging na een vloed van steunbetuigingen uit de stad toch door.

Een nieuwe opzet van het muzikale feest op de Ronde Weide van Park Sonsbeek heeft zijn bestaansrecht bewezen, zegt stichtingsvoorzitter Eveline van der Vliet. ,,We hebben de stijgende lijn te pakken. Het is duidelijk dat Arnhem niet klaar is met Park Open. Wij willen dus ook de komende jaren door.”

Park Open paste het nodige aan. De organisatie werd geprofessionaliseerd, het aantal edities werd teruggebracht van tien naar vier en de festivaldagen duurden langer. Probleem blijft dat het festival gratis is en voor inkomsten grotendeels afhankelijk is van de baromzet.

Vertrouwen

,,De eerste twee keer hebben we zwaar verlies geleden. Het was hartstikke druk, maar er werd aan de bar te weinig omgezet", constateert Van der Vliet. De derde aflevering van Park Open noteerde de organisatie een financiële plus. ,,Dat geeft vertrouwen", vindt de voorzitter.

Park Open wil daarom graag ook na 2018 verder. Probleem is echter dat de portemonnee helemaal leeg is, geeft Van der Vliet aan. ,,We hebben echt geen cent meer. Op het moment dat we besloten toch door te gaan, was de aanvraagtermijn om subsidie aan te vragen al verstreken.”

Ondersteuning

Ze gaat de komende tijd op zoek naar partijen die geld over hebben voor Park Open. ,,Wat wil bijvoorbeeld de gemeente doen om het festival, als maatschappelijk fenomeen, voort te zetten?" Het gaat dan niet alleen om geld, maar ook over andere vormen van ondersteuning. Van der Vliet: ,,We kunnen het niet alleen."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem