De maquette van het nooit uitgevoerde plan voor Stadsblokken-Meinerswijk van Phanos in 2009.
Volledig scherm
De maquette van het nooit uitgevoerde plan voor Stadsblokken-Meinerswijk van Phanos in 2009. © Hans Broekhuizen

Peperdure maquette Meinerswijk gaat voor 400 euro naar architect

ARNHEM/ BERLIJN - De peperdure maquette die projectontwikkelaar Phanos in 2009 liet maken van plan 'De eilanden' voor Stadsblokken-Meinerswijk in Arnhem verhuist naar Berlijn. De architect van het plan, Christoph Kohl, is voor 400 euro de nieuwe eigenaar.

De maquette (oorspronkelijke kosten 140.000 euro) werd door een onbekende partij te koop aangeboden via internetveilinghuis BVA Auctions. Het beginbod was 100 euro. 

Behalve Christoph Kohl Architekten was ook een van de makers van destijds, Michael Pronk van Mygoal Model Maquette in Amsterdam, geïnteresseerd. Hij vist echter achter het net. Christoph Kohl had echt zijn zinnen gezet op het schaalmodel.

Verguld

Kohl is zeer verguld met de aankoop van de maquette, die vier bij vier meter groot is. ,,We zijn heel trots ons potentieel meest spectaculaire project in Nederland als maquette te kunnen bewaren’’, aldus de Duitse architect. Het plan werd nooit uitgevoerd, mede door de grote weerstand ertegen in Arnhem.

Wat het architectenbureau precies gaat doen met het schaalmodel is nog niet duidelijk. ,,We moeten het eerst maar eens naar Berlijn halen’’, zegt een woordvoerder.

De maquette van het Phanos-plan voor Stadsblokken en Meinerswijk. Op de achtergrond de Arnhemse binnenstad.
Volledig scherm
De maquette van het Phanos-plan voor Stadsblokken en Meinerswijk. Op de achtergrond de Arnhemse binnenstad. © Christoph Kohl Architekten
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem