Volledig scherm
Peuters zoeken een boekje uit in speelzaal De Lindeloot in de Arnhemse wijk Vredenburg. Archieffoto: Erik van 't Hullenaar © Erik van 't Hullenaar

Peuters in Arnhem kunnen langer naar opvang

ARNHEM - Arnhemse kinderen vanaf twee jaar kunnen vanaf deze maand langer naar de peuteropvang. Voorheen konden ze twaalf uur per week terecht, maar dat worden er veertien.

De gemeente Arnhem breidt de mogelijkheden uit omdat de opvang als goed wordt beschouwd voor de ontwikkeling van jonge kinderen, zowel voor hen die een taal- of leerachterstand hebben als voor wie daar niet mee kampen.  

Denken, leren, bewegen

Kinderen die samen naar de peuteropvang gaan, leren onder professionele begeleiding beter denken, leren en bewegen. Bovendien kunnen ze met elkaar spelen en alvast wennen aan een andere omgeving dan thuis, waarmee ze ook te maken krijgen als ze vanaf hun vierde jaar naar de basisschool gaan.

Peuters kunnen op vijftig locaties in de stad terecht. Op dit moment maken 3.300 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar van die plekken gebruik. Van hen behoort 20 procent tot de groep met een taal- of leerachterstand. 

Campagne

Wethouder Hans de Vroome geeft woensdag het startsein voor een campagne waarmee het aanbod alsook de verruimde opvangtijden onder de aandacht worden gebracht.

Alle ouders met en verzorgers van jonge kinderen ontvangen in de week van 23 september een brief en een folder over peuteropvang. Die folder komt ook in meerdere talen op de website te staan. Ook is er een animatie gemaakt en volgen berichten op social media.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem