Volledig scherm
PREMIUM
Station Arnhem Centraal. © Rolf Hensel

Plan: fietsstalling station Arnhem Centraal voor iedereen

ARNHEM - Het parkeren van de fiets in de bewaakte stalling van station Arnhem Centraal moet ook mogelijk worden voor wie niet met de trein reist. Een gratis OV-chipkaart of zo’n kaart tegen gereduceerd tarief zou dat mogelijk kunnen maken.

Het Arnhems gemeentebestuur wil met de Nederlandse Spoorwegen in gesprek over deze oplossing, om iets te doen aan het gebrek aan stallingsmogelijkheden in het stationsgebied. Rond de zomer wil de gemeente de huidige praktijk van het fietsparkeren rond het station hebben geëvalueerd, samen met NS, en dan wil het ook op een rijtje hebben hoe het verder moet. 

Op dit moment is er alleen aan de noordkant van het station, achter het Cito-gebouw aan de Amsterdamseweg, een onbewaakte strook waar je je fiets gratis kunt neerzetten. Deze ligt pal naast de 800 plaatsen tellende NS-stalling onder in het kantoor van het toetsinstituut. Vorig jaar werd de grotere gratis parkeerplek aan deze kant  voor ruim 800 fietsen gesloten omdat daar het nieuwe kantoor van het zuivelhandelshuis De Hoogwegt Group wordt gebouwd. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem