Volledig scherm
Archiefbeeld van de ASM-haven op Stadsblokken. Hoeveel woningen hier komen, is nog niet bekend. © ROLF HENSEL

'Plan voor Meinerswijk kent zijn weerga niet'

ARNHEM - Eilanden 3.0, het vorige week gepresenteerde masterplan voor Stadsblokken-Meinerswijk in Arnhem van KondorWessels Projecten, wordt door het college van burgemeester en wethouders met enthousiasme onthaald. Het valt binnen de gestelde kaders, stellen B en W.

,,Als deze plannen doorgaan, heeft Arnhem er een uniek natuur- en woongebied bij dat zijn weerga niet kent”, zegt verantwoordelijk wethouder Ron König. KWP verdient volgens hem ‘een compliment voor de wijze waarop dit plan samen met alle belanghebbenden is gemaakt’.

Huizen

In het masterplan staat dat in Meinerswijk zo’n 75 huizen komen. Die worden gebouwd in het groen. Hoeveel woningen er op Stadsblokken komen, is nog niet bekend. Het is toegestaan om in het hele gebied maximaal 250 grote of 350 kleine woningen te bouwen.

Het masterplan is de aanloop naar een nieuw bestemmingsplan voor de Arnhemse stadspolder. Het document gaat nu naar de gemeenteraad, om te beoordelen of de ideeën inderdaad binnen de eerder gemaakte afspraken valt. KWP hoopt in 2020 te kunnen gaan bouwen.

Het plan is nog altijd omstreden. Milieudefensie Arnhem heeft al aangekondigd bezwaar te gaan maken tot aan de Raad van State.

Bekijk hieronder een video van KondorWessels Projecten waarin het masterplan wordt uitgelegd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem