Politie Arnhem-Noord houdt vragenuurtje via Facebook als proef in tijden van corona

ARNHEM - Als de mensen in deze tijden van corona niet naar de politie kunnen komen, dan komt de politie wel naar de mensen toe. Niet fysiek, maar via social media. De politie Arnhem-Noord houdt donderdagmiddag om 13 uur een proef waarbij mensen via Facebook prangende vragen kunnen stellen.

De aankondiging van het vragenuurtje van de politie
Volledig scherm
De aankondiging van het vragenuurtje van de politie © Politie Arnhem-Noord

Om de besmetting met het corona-virus zoveel mogelijk te beperken is de politie tijdelijk gestopt met het spreekuur in de wijkposten. 

,,We hebben besloten om de mensen toch de gelegenheid te geven vragen te stellen over zaken die met het politiewerk te maken hebben. En het is voor ons een extra mogelijkheid om met mensen in contact te komen", zegt wijkagent Joyce Veenvliet. 

In gesprek

Mocht het vragenuurtje aanslaan dan wil de politie vaker op deze manier in gesprek met de burgers. ,,In welke vorm we dat gaan gieten weet ik niet. Misschien is dit de beste manier of kunnen wijkagenten zelf een vragenuurtje op vaste tijdstippen beginnen, dat weten we nog niet. Laten we eerst maar even afwachten of deze vorm aanslaat", zegt Veenvliet.

Vanaf 13 uur zitten vier agenten een uur klaar om alle vragen zoveel mogelijk meteen te beantwoorden. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem