Handhavers zaterdagmiddag op Rozendaalsche Veld.
Volledig scherm
Handhavers zaterdagmiddag op Rozendaalsche Veld. © DG

Politie Arnhem-Zuid deelt boetes uit, stopt feestje en waarschuwt kapper

ARNHEM - De politie heeft vrijdagavond in Arnhem verschillende keren opgetreden tegen groepen die het samenscholingsverbod negeerden. In enkele gevallen heeft de politie verbaliserend moeten optreden. Eenmaal heeft de politie veertien personen in Arnhem-Zuid gewaarschuwd die een feestje vierden. Het feest is daarna onmiddellijk stopgezet. 

De politie heeft ook opgetreden tegen een kapsalon in Arnhem-Zuid die ondanks de verplichte sluiting toch gewoon open zou zijn. ,,Kapsalons mogen niet open zijn. Daar is de noodverordening heel helder over", zegt burgemeester Ahmed Marcouch.

Kapperszaken open

Quote

Kapsalons moeten dicht blijven. Ook de verkoop van spullen vanuit de salon is verboden.

Burgemeester Ahmed Marcouch

Sommige kapperszaken hebben zaterdag de deuren geopend om spullen voor het haar te verkopen zoals kleurspoelingen en haargels. Maar ook dat mag niet, aldus Marcouch. ,,Kapsalons moeten dicht blijven. Ook de verkoop van spullen vanuit de salon is verboden. Het personeel mag wel achter en gesloten deur binnen zijn om schoon te maken of de zaak nu het rustig is te schilderen, maar daar blijft het dan ook bij", zegt de burgemeester van Arnhem en voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland Midden.

De gemeente Arnhem is dit weekend in samenwerking met de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA) met vijf koppeltjes handhaving op pad. De handhavers krijgen daarbij instructies van de politie. Nieuw is dat er zaterdagmiddag ook jongerenwerkers actief zijn in de wijken. ,,Zij wijzen jongeren op de richtlijnen en de geboden. Daarnaast zorgen ze ervoor dat er geen groepsvorming ontstaat.” 

Poolshoogte

Marcouch ging zelf als voorzitter van de veiligheidsregio ‘zijn’ gebied in om poolshoogte te nemen. Vooralsnog was hij niet ontevreden over de manier waarop mensen zich gedroegen. Hij waarschuwde wel: ,,Blijf vooral binnen als het niet nodig is om erop uit te gaan, ook zondag niet als het nog warmer wordt.” 

In samenwerking met indebuurt Arnhem