Volledig scherm
© Persbureau Heitink

Politie bevestigt familiedrama Arnhem: vader wordt verdacht van doodsteken zoon (12)

De politie laat weten dat het familiedrama dat zich gisteren heeft afgespeeld in Arnhem gaat om een misdrijf en bevestigt hiermee de berichtgeving en de vermoedens van buurtbewoners. De 40-jarige man die gisteren is opgepakt wordt verdacht van het doodsteken van zijn 12-jarige zoon.

Agenten hadden gisterochtend een geëmotioneerde man aangetroffen na een melding. Hij werd aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht. In een woning aan de Dragonstraat vonden ze vervolgens het lichaam van de jongen. De politie heeft zijn doodsoorzaak niet bekendgemaakt.

De politie laat ook weten dat ze daags voor het incident ook al twee keer op het adres langs zijn gegaan, om te kijken of alles wel goed ging. De eerste keer vonden zij de situatie niet ernstig genoeg om in te grijpen, de tweede keer deed niemand open.

Waarom de agenten naar het huis waren gegaan en wie de meldingen had gedaan, wil de politie niet zeggen. Het is niet bekend of de vader al in beeld was bij politie en bij hulpverlening.

Hoe het met de andere zoon (een 15-jarige jongen) gaat, die naar buiten was gevlucht, is niet bekend. De moeder van de jongens woont in Duitsland. Politie en justitie doen verder onderzoek naar de zaak.

Geen woorden voor

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem reageerde ontzet op het drama dat zich in zijn stad heeft afgespeeld: ,,Wat verschrikkelijk, ik heb er geen woorden voor. We leven mee met de betrokkenen.’’

Volgens buurtbewoners woonde de man nog maar zo’n zeven à acht weken in de straat samen met zijn zoons. Ook vertellen zij dat de man problemen had.

Bekijk hieronder de beelden:

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem