Volledig scherm
Foto uit de oude doos. Zwemles in De Dumpel in 2008. © Marc Pluim

Pomp defect; zwembad De Dumpel in Velp gesloten

VELP - Zwembad De Dumpel is vandaag, zondag 1 december, gesloten. Dat is ook maandagmorgen 2 december naar alle waarschijnlijkheid nog het geval.

De sluiting heeft alles te maken met een defecte pomp. Hierdoor kan de waterkwaliteit niet meer gegarandeerd worden. Het Sportbedrijf Rheden zegt er alles aan te doen het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. 

Het probleem met de pomp werd in de loop van zaterdag 30 november ontdekt. Meteen daarna ging het bad dicht.

Medewerker geeft toelichting

Op de deur van het zwembad staat ook aangegeven dat het bad is gesloten. Verder is een medewerker van het zwembad aanwezig om bezoekers die voor een dichte deur komen, te woord te staan. Op maandagmorgen volgt nadere informatie wanneer het bad weer opengaat.

De Dumpel ging in het verleden wel eens vaker dicht als gevolg van technische mankementen. Zo werd het bad in december 2017 nog voor enkele dagen gesloten nadat medewerkers hadden ontdekt dat het plafond scheef hing. 

Nieuw zwembad in aantocht

De Dumpel is bezig aan zijn laatste dagen. Iets verderop aan de Gruttostraat komt een nieuw overdekt zwembad, dat Biljoenbad gaat heten. De bouw van dat bad is naar verwachting in oktober 2020 afgerond.

Naast een wedstrijdbad en een peuter/kleuterbad krijgt het Biljoenbad een doelgroepenbad dat bij uitstek geschikt is voor ouderen, dementerenden en gehandicapten.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem