Volledig scherm
Graffiti ‘Fijne Ramadan’ op de Hommelse Poort in de Hommelstraat. © DG

PVV wil geen ‘Fijne Ramadan’ meer lezen op Hommelse Poort

ARNHEM - De tekst ‘Fijne Ramadan’ op de Hommelse Poort in de Hommelstraat in Arnhem moet worden verwijderd en de kosten moeten worden verhaald op de dader. Dat vindt de PVV in Arnhem. 

De partij ergert zich aan de ‘stelselmatige bezoedeling van de Hommelse Poort’ en vraagt het college van burgemeester en wethouders samen met betrokkenen ‘te zoeken naar een permanente goed uitziende vandalismebestendige oplossing’. 

Rond de Hommelse Poort wordt een kat-en-muisspel gespeeld. De afgelopen jaren werden herhaaldelijk aan de Ramadan gelieerde leuzen op het spoorviaduct gespoten of geschilderd. Na een schoonmaakactie volgt al snel weer nieuwe graffiti. 

Volgens de PVV is het in de wijk een publiek geheim wie er achter de leuzen zit: ‘Iedereen lijkt deze persoon te kennen, maar niemand wil of durft zijn of haar naam te noemen’, aldus PVV-gemeenteraadslid Robert Sanders in een brief aan B en W. 

Hij wil dat de gemeente in actie komt om de identiteit van de dader te achterhalen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PREMIUM
    Column

    Leg je als Arnhemmer het uitgaansle­ven langs de meetlat met een Nijmege­naar, ben je vlug uitgeluld

    Als een boer met kiespijn stond ik in 2007 tussen uitzinnige klasgenoten met mijn communicatiediploma, behaald na vier jaar op de Hoge School in Arnhem. Mijn klasgenoten, net als ik gekleed in een belachelijke toga, vierden hun bachelordiploma alsof ze een Nederlandse voetbalclub waren die zich kwalificeerde voor de lucratieve Champions League. Eindelijk konden ze het armoedige studentenbestaan van zich afschudden. De weide wereld in, werken, een leaseauto rijden, een huis kopen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem