Volledig scherm
PREMIUM
Een mooie vondst bij onderzoek in het voormalig frontgebied tussen Arnhem en Nijmegen: een munitiekist met 6 ponder granaten van een anti tank kanon. © Jan Kapel/REASeuro

Regio Arnhem raakt nooit echt verlost van bommen en granaten uit Tweede Wereldoorlog

ARNHEM - Arnhem raakt nooit verlost van zijn bommen en granaten. Bij grondwerkzaamheden zal tot in de eeuwigheid onderzoek nodig zijn naar restanten van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Dat geldt ook voor de zwaar getroffen omringende gemeenten in het voormalig frontgebied rond Nederrijn en Waal bij Nijmegen.

Volledig scherm
Een 'demontage terp' van Bodac in Arnhem, speciaal vervaardigd voor het onklaar maken van een blindganger. © Bodac

Dat stellen deskundigen naar aanleiding van de roep van het stadsbestuur van Arnhem richting rijksoverheid om meer dan een half miljoen euro te vergoeden voor de laatste onderzoeken naar explosieven.

,,We zijn nog lang niet klaar”, zegt Jan Kapel, senior specialist in opsporing van conventionele explosieven van REASeuro, een van de bedrijven die vaak door overheden worden benaderd voor het uitkammen van de bodem.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem