Volledig scherm
Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen. © NPO 3FM

Reizend circus van Serious Request doet ook in de vroege ochtend Heelsum aan

HEELSUM - De Heelsumse ondernemersvereniging Unicum is in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 december gastheer van de Serious Request: Lifeline-ploeg van radiozender 3FM.

Waar Serious Request veertien keer achtereen vanuit een Glazen Huis in een (grote) Nederlandse stad plaatsvond, is dit jaar gekozen voor een rondreizend circus met als eindbestemming muziekgebouw TivoliVredenburg in Utrecht.

Drie deejayteams lopen een week lang door Nederland om actievoerders te bezoeken. Het doel van Serious Request is nog steeds aandacht vragen voor de nood elders in de wereld en met hulp van donaties en acties zoveel mogelijk geld op te halen.

05.00 uur

Ondernemersvereniging Unicum krijgt bezoek van de deejays Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen, die samen op de radio een middagprogramma presenteren. De twee beginnen hun 180 kilometer lange wandeltocht in Hengelo (Overijssel) en hebben, speciaal vanwege de aanmelding van Unicum, hun route iets verlegd. Via de Utrechtseweg bereiken ze het centrum van Heelsum, waar de ondernemers hebben gezorgd voor vuurkorven, een ontbijttafel en glühwein. Een en ander vindt rond 05.00 uur plaats.

Symbolische cheque

De opbrengst van Serious Request gaat naar drie doelen van het Rode Kruis: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten. De ondernemersvereniging Unicum probeert met allerlei inzamelingsacties en activiteiten een wezenlijke bijdrage te leveren. De deejays krijgen van Union-vertegenwoordigers een symbolische cheque overhandigd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem