Volledig scherm
PREMIUM
Tennispark Dieren. © Erik van 't Hullenaar

Rel tennispark Dieren escaleert: tennisvereniging staat op straat

DIEREN - De ruzie tussen recreatiebedrijf Polysport en Tennisvereniging Dieren lijkt naar een climax te gaan. Eigenaar Patrick Peters van het bedrijf zegt de clubleden vanaf 1 januari niet meer toe te laten tot zijn tennispark. Het clubbestuur wil dit niet accepteren.   

De twee partijen praten al meer dan een jaar over een nieuw samenwerkingscontract, maar komen er niet uit. Tennisvereniging Dieren is de enige bespeler van het tennispark op het Polysportterrein aan de Admiraal Helfrichlaan.

Maar het clubbestuur is ontevreden over het contract met Polysport, dat al 35 jaar bestaat. Daarin is geregeld dat het bedrijf voor de club de ledenadministratie regelt, de contributie int en bij wanbetaling ook de incasso regelt.

Het bedrijf draagt zorg voor het onderhoud van het tennispark en exploiteert het sportcafé, waardoor de leden van de club niet achter de bar hoeven te staan. In ruil voor deze diensten mag Polysport de gehele contributie zelf houden, behoudens een uitkering van 6,50 euro per lid per jaar aan de club en een afdracht aan de tennisbond.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem