Volledig scherm
De ingang van het voormalige Rembrandt Theater in Arnhem. © DG

Rembrandt Theater optie als tijdelijke zaal tijdens verbouwing Stadstheater

ARNHEM - Het voormalige Rembrandt Theater is een van de opties voor Stadstheater Arnhem om voorstellingen onder te brengen als de schouwburg aan het Koningsplein sluit voor de noodzakelijke verbouwing. 

De vorige directeur, Gijsje van Honk, en Rembrandt-eigenaar Minerva Entertaiment hebben daar al over gesproken.

De huidige directeur van Stadstheater Arnhem, Hans Verbugt nog niet. ,,Omdat we zelf nog niet weten waar we aan toe zijn”, zegt hij.

De verbouwing staat gepland voor 2021. Het is de bedoeling dat het Stadstheater, Toneelgroep Oostpool en dansgezelschap Introdans aan het Koningsplein één pand gaan betrekken.

‘We kijken zeker ook naar Rembrandt’

Tijdens de bouwwerkzaamheden moeten voorstellingen elders worden ondergebracht. ,,We kijken daarvoor onder meer naar Oostpool, Theater aan de Rijn en het Posttheater, maar zeker ook naar Rembrandt”, zegt Verbugt.

 ,,Een en ander is wel afhankelijk van wat er met de bioscoop gebeurt en welke investeringen er nodig zijn om er tijdelijk gebruik van te kunnen maken.”  

Projectontwikkelaars willen slopen

Minerva Entertainment is naarstig op zoek naar een structurele nieuwe invulling van de voormalige bioscoop aan het Velperplein. Ideeën zijn er meer dan genoeg. Er heeft zich alleen nog geen potentiële nieuwe exploitant gemeld met voldoende financiële armslag om zo’n plan tot een goed einde te brengen. 

Projectontwikkelaars die zich melden bij de eigenaar hebben over het algemeen vooral plannen het karakteristieke gebouw (een gemeentelijk monument) te slopen. Voor Minerva is dat geen optie. Daarom neemt de eigenaar nu zelf de transformatie naar een nieuwe functie ter hand.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem