Remembrance Sunday op Airborne Begraafplaats Oosterbeek

VideoOOSTERBEEK - The Royal British Legion Holland Branch houdt zondag op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek een plechtigheid rond Poppy Day. Dat is de dag waarop in het  Verenigd Koninkrijk en andere landen van het Gemenebest de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien worden herdacht.

Volledig scherm
Herdenking op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. © Luuk van der Lee

De plechtigheid ter gelegenheid van wat de Britten ook ‘Remembrance Sunday’, noemen begint  om 11.30 uur, exact op hetzelfde tijdstip als in Groot-Brittannië. De dag is ‘Poppy Day’ gaan heten omdat de klaprozen massaal ontkiemden op en rond de loopgraven en massagraven. De  Canadese militaire arts John McCrae maakte daarover het gedicht ‘In Flanders Fields’ (zie ook bijgaande video). 

De Koninklijke Harmonie Oosterbeek ondersteunt de dienst op de begraafplaats.  Ook jongeren van de scouting OPV-Schoonoord uit Oosterbeek en het zeekadetcorps uit Arnhem verlenen hun medewerking aan de herdenking.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem