Bemiddelaar Johan Remkes voorafgaand aan een overleg met bouwers en werkgevers over het stikstofbeleid.
Volledig scherm
Bemiddelaar Johan Remkes voorafgaand aan een overleg met bouwers en werkgevers over het stikstofbeleid. © ANP

Remkes haalt uit naar supermarkten om afhaken stikstofgesprekken

Bouwers en vertegenwoordigers van ondernemend Nederland hebben vanochtend in Arnhem bij stikstofbemiddelaar Johan Remkes nog eens aangedrongen op snelle actie in het stikstofdossier. Na dat gesprek haalde Remkes uit naar de supermarkten.

81 reacties

 • H.W. gerritsma

  1 maand geleden
  Het stikstof probleem is nog steeds niet breed erkend en dan bedoel ik echt breed. Ontkalking wordt in dit 360 seconden filmpje even genoemd. Maar dat geldt ook voor ons die door de supermarkt gevoed worden door met “kunstmest “ geteelde producten. Verder kijkt de regering heel kort door de bocht met zijn regeling naar de boeren alleen. Wat dacht je van een snelweg langs natura2000 gebied? Daar zou je de snelheid naar beneden kunnen brengen! Verplicht dieseltrein er electric te rijden!
 • Truus Knotjes

  1 maand geleden
  Zo, dat zijn nogal teksten. meneer Remkes is niet bepaald het type neutrale mediator.
 • Gert van der Palen

  1 maand geleden
  Volg het geld; wie heeft heel heel verdiend aan deze stikstof crisis ? Leveranciers (voeding/medicijnen/zaden etc.), grootwinkelbedrijf (goedkope inkoop) en de banken (leningen/schaal vergroten). Wie betaald het gelag ? Boeren (torenhoge schulden), burgers (vervuild milieu/beperkingen) Wie heeft dit toegelaten ? Kabinetten van afgelopen decennia. Pappen en nathouden en winst boven mensen.
 • Hans Phitphan

  1 maand geleden
  Dus de regering neemt een besluit,de boeren moeten weg,natuurlijk geeft dat problemen,dus Remkes moet voor de buhne met ze gaan praten,maar dat blijkt dus met zo'n beetje half Nederland te zijn,behalve met.........? Als nu iedereen er bij betrokken blijkt te zijn,is de regering dan niet weer eens vreselijk kort door de bocht gegaan?? Had dit niet EERST moeten gebeuren?? Kalf,put, dempen? Maar ja,het overgrote deel" bestuurders" heeft nog nooit een slag gewerkt, alleen maar roeptoeteren.
 • H.T. S

  1 maand geleden
  De overheid schuift alle verantwoordelijk weer van zich af zoals gebruikelijk.Dit keer niet naar het OMT,RIVM,burgemeesters of Gemeenten,maar de supermarkten die burgers goedkopere producten moeten leveren en werkgevers die de lonen maar moeten verhogen.Zelf de burgers met de lagere inkomens (bijv. onder modaal) compenseren zit er niet in.We laten niemand vallen (citaat Kaag), Nee niemand van de ELITE, WEL alle AOWers, Wajongers en mensen met een laag inkomen. Zelf 7% salarisverhoging! HT Swier

In samenwerking met indebuurt Arnhem