Volledig scherm
Kinderen van basisschool De Atlas op weg naar de nieuwe locatie aan de Hogenkampseweg. © Gerard Burgers

Renkumse kinderen ‘op reis’ naar nieuwe school


RENKUM - Kinderen van de Renkumse basisscholen De Atlas en De Keijenberg hebben deze week voor het eerst kennisgemaakt met hun nieuwe onderkomen aan de Hogenkampseweg. In één gebouw worden daar beide scholen gehuisvest. Waarbij ze sommige ruimtes wel (kunnen) delen.

Het ruikt nog nieuw in de school, die na de herfstvakantie echt open gaat. Bouwvakkers zijn bezig met de laatste werkzaamheden als de leerlingen van De Atlas woensdag hun nieuwe onderkomen binnenlopen. 

Leerlingen van De Keijenberg bezochten de school een dag eerder al. Hun verhuizing vond plaats in het thema van de boekenweek ‘Reis mee’. Kinderen kregen een paspoort mee en langs de route stonden ouders. Aan hen moesten ze het reisdocument laten zien. 

‘Leuk dat ik weer de trap op mag’

De 7-jarige Cjay is positief over de nieuwe school. Hij vindt het leuk en spannend. Of hij het oude schoolgebouw gaat missen? Resoluut: ,,Nee.” Voor Sanne (7) was het woensdag dubbel feest, want ze had ook nog een verjaardag. Wat ze vindt van het nieuwe gebouw? ,,Het is leuk dat ik weer de trap op mag. In het vorige gebouw was geen trap.”

Volledig scherm
Kinderen van De Atlas betreden hun nieuwe onderkomen aan de Hogenkampseweg. © Gerard Burgers

Broer en zus Sam (7) en Roos (6) mochten, net als alle andere kinderen, hun spullen in een doos meenemen naar het nieuwe pand. Sam weet nog niet wat hij van het nieuwe gebouw vindt. Roos vindt de lokalen mooi ‘omdat die best wel veel kleuren hebben’.

Klas ingericht en nu ook weer uitgeruimd

Lerares Geertruida Tesink (62) was decennia geleden ook betrokken bij het leggen van de eerste steen van het schoolgebouw, dat nu wordt verlaten. ,,Toen we naar dat pand verhuisden, heb ik de onderbouwklas ingericht. Die heb ik nu ook weer uitgeruimd.”

Het is nog wat onwennig, bekent ze. ,,Het kwartje valt nog niet helemaal.” In januari stopt ze ook als lerares. Ze heeft dan veertig jaar gewerkt voor de Albert Schweitzerschool, die inmiddels is opgegaan in De Atlas. ,,Ik ga het onderwijs heel erg missen. Maar ik vind het mooi geweest. Ik heb nu ook twee kleinkinderen. Dus ik zie een mooie nieuwe taak voor mij.”

Volledig scherm
Op weg naar de nieuwe school. © Gerard Burgers

De komende dagen worden de laatste spullen van de oude locaties van de beide scholen naar het nieuwe pand verhuisd. Vrijdag 27 oktober wordt de nieuwe locatie door beide scholen gezamenlijk gevierd met een voorstelling. Op 1 november is de officiële opening.

In samenwerking met indebuurt Arnhem